Braškių – špinatų salotos

9 puodeliai špinatų, 2 puodeliai supjaustytų braškių, 1/2 puodelio riešutų, kuriuos mėgstate

Padažui: 2 šaukštai cukraus (arba 1 šaukštas medaus), 1/4 puodelio aliejaus, 1/4 šaukštelio paprikos miltelių, 1/8 šaukštelio Vorčesterio padažo, 1 šaukštas smuilinto balto arba raudono svogūno, 1 šaukštelis sezamo sėklų, 1 šaukštelis aguonų, 2 šaukštai obuolių acto, druskos, pipirų – pagal skonį

 

Riešutus pakepiname sausoje keptuvėje arba orkaitėje, kad įgautų skonį ir kvapą. Dideliame dubenyje sumaišome špinatus, braškes ir riešutus. Visus padažo ingriedientus suberiame į blenderį ir gerai suplakame. Beje, šį padažą galite laikyti ir šaldytuve bei naudoti tada, kai prireikia.

Užpylus padažu pateikti iš karto.

Duoto recepte kiekio užtenka 6-8 porcijoms.

 

Pagal the-girl-who-ate-everything.com

About Ilona-Eitnė

Eitnė – viena iš portalo eitne.lt autorių ir pagrindinė redaktorė. Dar ji – nuostabi mama ir sėkminga verslininkė su kalnu idėjų. Jai trūksta tik vieno – kokių 3 papildomų valandų paroje.

1 Comment

  1. Pingback: 10 idėjų vasaros vaišėms • Eitnė.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *