Kepta tilapija su mangų salsa

Žuvis labai naudingas produktas, tačiau kartais pabosta dėl vienodo skonio. Šį sykį siūlome pasigaminti keptą tilapiją ir pagardinti ją mangų salsa.

  • 4 tilapijos file
  • 2 šaukštai alyvų aliejaus
  • 1 1/2 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės
  • 4 šaukštai šviežių apelsinų sulčių
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • čili miltelių pagal skonį
  • Salsa:
  • 1 mangas, nuluptas ir smulkiai supjaustytas
  • 1 mažas raudonas svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 1 avokadas, nuluptas,  supjaustytas riekelėmis
  • 3 slyviniai pomidorai, supjaustyti
  • 1 laimas
  • 1 nedidelis gabalėlis čili pipiro
  • 1 šaukštas supjaustyto šviežio imbiero
  • 4 šaukštai šviežios supjaustytos kalendros
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos

 Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvų aliejų, apelsinų sultis, apelsinų žieveles, druską, pipirus ir čili miltelius. Į marinatą sudėkite žuvį. Trumpai palaikykite, sudėkite į kepimo indą. Kepkite maždaug 10-12 minučių, kol žuvis iškeps. Kol žuvis kepa, ruoškite salsą. Viską sumaišykite ir padėkite pastovėti kambario temperatūroje, kol žuvis iškeps.

Patiekite, ant kiekvieno iškeptos filė gabalėlio, padėkite avokado riekelių, uždėkite po šaukštą salsos.
Skanaus!

About Ilona-Eitnė

Eitnė – viena iš portalo eitne.lt autorių ir pagrindinė redaktorė. Dar ji – nuostabi mama ir sėkminga verslininkė su kalnu idėjų. Jai trūksta tik vieno – kokių 3 papildomų valandų paroje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *