Lydytas varškės sūris
200-250 g varškės 5%
 1/2 nubraukto a.š. sodos
1 ½ -2 v.š. jogurto
1 kiaušinio trynys
 druskos pagal skonį.

Ant varškės užberti sodą, gerai išmaišyti ir palikti 10-15 minučių (laikas nuo laiko vis pamaišyti). Trynį išplakti su jogurtu. Viską sudėti į puodą ar keptuvę, užkaisti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišyti, kol varškė išsilydys. Užvirus, ugnį išjungti, supilstyti į indelius ir atšaldyti.

Parduotuvėse labai retai rasite lydyto sūrio, kurio riebumas būtų mažesnis negu 40-50 procentų, taigi tenka gamintis namie. Kai įgusite, tai netgi bus nesudėtinga.

Skanaus!

About Ilona-Eitnė

Eitnė – viena iš portalo eitne.lt autorių ir pagrindinė redaktorė. Dar ji – nuostabi mama ir sėkminga verslininkė su kalnu idėjų. Jai trūksta tik vieno – kokių 3 papildomų valandų paroje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *